ÎNGRIJORĂTOR! Mai mulţi copii au avut de suferit din neatenţia părinţilor

Embed:

Neglijența și indiferența adulţilor fac victime printre copii. Un băiat de patru ani, din satul Beştemac, raionul Leova, s-a înecat într-o râpă cu nămol, iar o fetiță de trei ani, din satul Chircăieşti, Căuşeni, se zbate între viață și moarte după ce a căzut din podul casei. e.

Băiatul a mers la magazin cu mama sa. La un moment dat a rămas nesupravegheat şi a ajuns într-o râpă cu nămol.

"Acolo în urma ploii s-au adunat și deșeuri, și fiind plină de nămol, acesta a alunecat. Și nefiind nimeni prin împrejurimi nu a avut cine sa-l salveze", a declarat ofițerul de presă IP Leova, Ana Scurtu.

"Gunoiștea asta el nu a văzut-o. Și el nu o știut ce înseamnă și el s-a dus cu totul", a relatat un localnic.

Cea care i-a dat viață a recunoscut că în momentul producerii tragediei se delecta cu o bere.

"La magazin eram. Am servit câte o bere și copii erau la joacă. Și m-am dus ca să-l scap, dar el era deja în apă. Era până la gât în nămol. Vreo 20 de minute a durat", a specificat mama băiatului, Dina Cioinac.

Potrivit poliției, femeia riscă o amendă de până la 400 de lei.

"Tare mare tragedie ne-a făcut. Cred că nu o să uităm toată viața noastră. Tare cuminte, el în toată ziua trecea pe lângă mine și striga bunica ce faci".

Un alt sat, o altă tragedie. O fetiță de trei ani se zbate între viață și moarte. Copila a căzut din podul casei în timp ce se juca și a ajuns în comă la spitalul raional Căuşeni.

"Copila în stare foarte gravă, în comă adâncă. Se mențin funcțiile vitale cu ajutorul nostru, a măsurii terapiei intensive. A fost consultată pe linia aviației sanitare de specialiști de la Chișinău, dar din cauza că starea pacientei este foarte gravă și până la stabilizare, s-a recomandat continuarea tratamentului la noi, în secția terapie intensivă", a relatat medicul de anestezie și terapie intensive, spitalul raional Căușeni, Ion Ciobanu.

Mama fetiței, originară din Ursoaia, a plecat la muncă peste hotare acum două luni. Și-a lăsat copilul în grija unei femei pe care a cunoscut-o la un centru maternal din Chircăiești. Aceasta crește de una singură cinci copi și mai așteaptă unul. Femeia susține că în momentul producerii tragediei era la biserică.

"Băiatul m-a chemat și am luat-o. Ea era cu spatele așa între scări și am luat-o și am dus-o în casă și erau încleștați dinții. Și m-am temut că n-aveam documente, că maică-sa a lăsat-o fără documente", a comentat Tamara Cătănoi.

Femeia nu are o reputație bună. Potrivit primarului din Chircăiești, copiii au tați diferiţi, fură și nu merg la şcoală sau grădiniță.

"Copiii întotdeauna pe drum. Oare fură, oare dorm sub garduri. Dar mama doarme acasă cu diferite persoane", a menţionat primarul satului Chircăieşti, Galina Ceban. 

"Eu am auzit că ea e venită din Ursoaia și am văzut că are cinci copii, dar cine e ea nu știu".

Cazul a ajuns în atenția poliției. Pe lângă ipoteza că ar fi căzut din podul casei, anchetatorii investighează dacă cea mică a fost bătută.

"Apelez către populaţie, către cetăţenii, care sunt părinţi, către cetăţenii, care sunt împuterniciţi de a avea grijă de alţi copii să ia atitudine de cele ce spun şi să întreprindă măsuri pentru ca copii să nu fie în primejdii", a speficicat şeful IGP, Alexandru Pânzari. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu