ÎNGRIJORĂTOR: Coronavirusul va ajunge şi în România. Ce măsuri se întreprind pentru a limita răspândirea virusului

Embed:

Coronavirusul va ajunge şi în România, susţin autorităţile de la Bucureşti. Până atunci, se iau toate măsurile necesare pentru a limita la maximum răspândirea virusului şi contaminarea.

Dacă la nivel central s-au stabilit liniile de acţiune generale, la nivel local, în mai multe oraşe s-au adoptat măsuri sporite de siguranţă după ce au fost semnalate cazuri de persoane revenite recent din Italia sau alte ţări în care există focare de coronavirus. În Buzău, Târgu-Jiu, Alba Iulia, Întorsura Buzăului şi Galaţi, câţiva localnici au fost izolaţi în aşteptarea rezultatelor, după ce au acuzat simptome de gripă. Toţi se întorseseră recent din regiunile italiene Lombardia sau Venetto. În cazul unora dintre ei, diagnosticul de gripă a fost infirmat, dar se aşteaptă rezultatele testelor de coronavirus.

Pe aeroportul din Iași a fost rezervat un terminal doar pentru pasagerii care vin din Italia. Aceștia sunt, de asemenea, obligați să completeze un formular încă din timpul zborului. La aterizare, doi doctori le vor controla temperatura și, dacă vor depista cazuri suspecte, persoanele în cauză vor fi plasate în carantină. Unii nu sunt de acord cu decizia de a crea zone de carantină în localităţi.

Zeci de oameni au protestat în Bechet după ce autoritățile au anunțat că toate persoanele care vin din zonele de carantină din Italia ar putea fi izolate într-un campus școlar din localitate.

Un caz suspect a fost semnalat la Buzău, unde o femeie care a revenit din Italia a chemat ambulanţa. Ea aflase că persoana de care avea grijă în Italia ar fi fost depistată cu coronavirus. Românca va sta următoarele 14 zile în carantină. La Alba Iulia, o italiancă este suspectă de infectare cu coronavirus. Femeia, împreună cu soţul şi copilul ei va sta izolată 2 săptămâni.
Măsuri similare au fost luate şi în Belarus, unde se fac controale la toate punctele de trecere a frontierei.

În aeroporturi au fost instalate termoscanere care măsoară temperatura corpului uman de la distanță. Dacă sunt înregistrate cazuri suspecte, persoanele în cauză sunt testate.

Iar pe aeroporturile din Kazahstan, toți pasagerii sunt verificaţi cu termoscanerele, indiferent de unde au venit. În caz că o persoană are temperatură ridicată, aceasta este izolată într-un cabinet medical special, unde i se fac analize. De asemenea, pasagerii suspecţi sunt scoşi din aeroport pe o ușă de rezervă, pentru a nu intra în contact cu alții.

loading...

Lasă un comentariu