ÎNGRIJORĂTOR! Asta este cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală în Europa

Chlamydia este cel mai frecvent diagnosticată infecție cu transmitere sexuală din Europa, arată o agenție europeană din domeniul medical, scrie Libertatea.ro.

Peste 3,2 milioane de cazuri au fost raportate între 2005 și 2014, a indicat Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC, cu baza la Stockholm), citând date recente din 27 de țări.

Numărul de cazuri este însă probabil mai mare, în condițiile în care infecțiile cu chlamydia nu prezintă întotdeauna simptome și, prin urmare, unele cazuri rămân nedetectate.

Dintre cele 396.000 de cazuri diagnosticate în 2014, aproape două treimi afectează tinerii cu vârste între 15-24 de ani.

"Chlamydia este ușor de diagnosticat și poate fi eficient tratată cu antibiotice — dar, de asemenea, poate deteriora în mod ireversibil organele de reproducere ale femeii", a declarat directorul interimar al ECDC, Andrea Amon.

Potrivit agenției, chlamydia este singura infecție cu transmitere sexuală în cazul căreia au fost diagnosticate mai multe femei decât bărbați.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu