ÎNGRIJORĂTOR! Aproape 24 de milioane de copii care trăiesc în zone de conflict nu merg la școală

Aproape 24 de milioane de copii care trăiesc în zone de conflict - respectiv un copil din patru - nu merg la școală, inclusiv jumătate dintre copiii din Sudanul de Sud, a indicat UNICEF, relatează Agerpes.

Potrivit agenției ONU, aproape un sfert din cei 109 milioane de copii cu vârste între 6 și 15 ani care trăiesc în 22 de țări răvășite de conflicte nu sunt cuprinși într-un sistem de educație, ceea ce îi va priva de oportunități economice în viitor.

Situația cea mai îngrijorătoare este în Sudanul de Sud, unde 51% dintre copii nu merg la școală. În Niger, ei sunt în proporție de 47%, în Sudan — 41% și în Afganistan — 40%.

''Copiii care trăiesc în țări afectate de conflicte și-au pierdut casa, membrii de familie, prietenii, siguranța și rutina'', a declarat marți Jo Bourne, responsabil pe probleme de educație în cadrul UNICEF.

''Neavând acum posibilitatea de a învăța nici măcar să scrie și să citească, ei riscă să-și piardă viitorul și să rateze ocazia de a ajuta economia și societatea lor când vor ajunge adulți'', a estimat dna Bourne.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu