ÎNGRIJORĂTOR! 19 copii din Moldova, depistaţi cu semne pe corp ce ar avea legătură cu jocul morții

Embed:

Poliţia a identificat, în ultimele 24 de ore, alţi 19 minori, care se presupune că ar fi implicaţi în jocul morţii. Pe corpurile tinerilor au fost găsite leziuni şi urme ale rănilor pe care şi le-ar fi provocat singuri.

Potrivit şefului Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, autorităţile continuă să-i caute pe cei implicaţi în jocul periculos.

"Pe tot teritoriul ţării, cu implicarea ministerului Educaţie şi ministerului Sănătăţii au fost create grupuri care activează în teritoriu şi verifică pe mai multe căi copiii dacă nu sunt implicaţi în acest joc periculos", a precizat Pînzari.

PUBLIKA.MD aminteşte că peste 200 de profiluri, postări şi mesaje care aveau conţinut privind jocurile morţii au fost identificate  de poliţie pe reţelele de socializare. Acest lucru s-a întâmplat în doar o săptămână.

Potrivit şefului Inspectoratului General de Poliţie, autorităţile au demarat acţiuni pentru a-i indentifica pe cei care au intrat în joc. Astfel, mama unui copil a fost amendată pentru că nu şi-a monitorizat copilul şi nu a observat la timp comportamentul acestuia.

Amintim că fenomenul suicidului printre minori a apărut în Rusia, iar în scurt timp a luat amploare în Ucraina și regiunea transnistreană.

În total, jocurile morții au determinat aproape 200 de copii să-și pună capăt zilelor.

În Moldova primul caz a fost înregistrat pe data de opt martie, când doi adolescenți au sărit în gol de pe o clădire cu 16 etaje.

Anterior, propagarea suicidului în rândul tinerilor pe rețelele de socializare a ajuns în atenția Guvernului. Ministerul Educației a emis o circulară în care cere instituțiilor de învățământ să raporteze autorităților cazurile de tentativă de suicid ale adolescenților. Asta după ce, în data de 8 martie, doi adolescenți, de 15 şi 16 ani, din Capitală, s-au aruncat în gol. Înainte de tragedie, aceştia au postat pe reţelele de socializare mesaje, fotografii şi filmuleţe în care îşi luau adio. Minorii ar fi fost motivați de un joc online.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu