Îngrijirea nou-născuților, mai simplă cu O NOUĂ VIAŢĂ. Mai multe familii vor putea beneficia ÎN CURAND de cutia pentru bebeluşi

Embed:

În două săptămâni de la lansarea campaniei guvernamentale ”O nouă viață”, au fost împărţite peste șase sute de cutii cu lucruri necesare pentru îngrijirea nou-născuților. Proiectul este implementat în toată ţara, atât în maternităţile de stat, cât şi în cele private. Iniţiativa este şi pe placul proaspetelor mămici din Strășeni.

Cristina Sobol a născut prin metoda cezariană o fetiță de aproape patru kilograme. Femeia spune că este la prima naștere și că bebelușul a fost foarte așteptat.

"Acesta este primul ajutor, care putea să fie. O să-l folosim în primul rând. E un cadou extraordinar pentru mămici", a mărturisit Cristina.

Şi Lilia Luchian a rămas surprinsă de cadoul primit și spune că aceste cutii conține tot ce este nevoie în prima lună de viață a bebelușului.

"Prima dată am auzit de acestă campanie și sunt mulțumită că există. Este un prim ajutor pentru copil nou-născut", a spus aceasta.

"E o chestie foarte binevenită pentru toate mamele, indiferent că sunt la prima, a doua, a treia sau a cincea naștere. E o bucurie când se naște un copil, e o bucurie că ai cu ce-l îngriji", a declarat Iurie Topor, directorul spitalului raional Strășeni.

"Foarte util pentru familiile tinere și sunt foarte folositoare. Femeile sunt foarte mulțumite, îndeosebi că e în preajma sărbătorilor de iarnă", a comunicat Marina Postica, medic ginecolog.

Proiectul "O nouă viaţă" a fost preluat de Guvern de la Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

În luna decembrie, pentru cutiile bebelușilor Guvernul va cheltui 5,7 milioane de lei. Iar pentru anul viitor, suma investițiilor în cadrul campaniei ”O nouă viață” va fi de aproape 68 de milioane de lei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu