Înghețata este desertul DELICIOS care NU amenință greutatea

Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, o opțiune savuroasă poate fi înghețata. De la mic la mare, aproape toată lumea o iubește, și pe bună dreptate! Gustul irezistibil, aromele parfumate și consistența cremoasă te cuceresc de la prima mușcătură, scrie libertateapentrufemei.ro.

Dacă obișnuiești să te abții de la a mânca înghețată de teamă că ți-ar putea pune silueta în pericol sau le interzici copiilor să o consume crezând că este nesănătoasă, află că adevărul e la polul opus. Este un răsfăț pentru papilele gustative și înghețata are și numeroase beneficii pentru sănătate.
În primul rând, are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că zahărul se eliberează lent din compoziția acesteia, iar senzația de sațietate durează mai mult decât în cazul unui aliment cu indice glicemic crescut. Datorită absorbției lente, furnizează treptat organismului nutrienții necesari într-o formulă ușoară și echilibrată, care satisface atât dorința de dulce cât și nevoia de energie.

Înghețata furnizează calciu și magneziu pentru o zi fără stres

Potrivit nutriționiștilor, înghețata calmează sistemul nervos, dă o stare de bine și înlătură cu ușurință stresul cotidian, datorită conținutului bogat în calciu și magneziu. Gustul delicios și consistența cremoasă stimulează o zonă specială din creier și acționează asupra centrilor plăcerii, contribuind la eliberarea de endorfină.
Laptele, un ingredient important pe care îl regăsim în înghețată, conține aminoacidul L-triptofan, care relaxează sistemul nervos și ia parte la sinteza serotoninei, supranumită și „hormonul fericirii”. Mai mult, triptofanul ajută organismul să asimileze vitamina B3, necesară pentru funcționarea optimă a sistemului nervos.

Știai că…

… înghețata poate reduce riscul de a face hipertensiune arterială? Meritul aparține laptelui, care conține calciu, potasiu, magneziu și sodiu, toate mineralele necesare menținerii unui nivel normal al tensiunii arteriale.
… înghețata nu declanșează răceli pentru că se topește repede, se adaptează temperaturii interne și ajunge în esofag la temperatura optimă?

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu