Ingerinţele Rusiei în treburile interne ale Moldovei sunt în ATENŢIA congresmanilor americani

Embed:

Ingerinţele Rusiei în treburile interne ale Moldovei sunt în atenţia congresmanilor americani. Senatul Statelor Unite încearcă să găsească cele mai bune soluţii pentru combaterea implicării străine în campaniile electorale.

În cadrul audierilor, mai mulţi experţi au prezentat şi situaţia din Europa de Est, inclusiv din Moldova, care se confruntă cu o intensă campanie de manipulare dusă de Rusia. Reprezentantul corporaţiei pentru cercetare şi dezvoltare "RAND", Todd Helmus, a declarat că ţintele predilecte ale Rusiei pentru promovarea propagandei sunt ţările baltice, Belarus, Ucraina şi Moldova.

Un alt expert, Laura Rosenberger, de la German Marshall Fund, a subliniat că agenţii ruşi au acţionat prin intermediul tuturor reţelelor de socializare.

În ultimele luni, atât Facebook cât şi Twitter au blocat zeci de mii de conturi şi pagini utilizate pentru promovarea de mesaje de manipulare în perioada alegerilor prezidenţiale din SUA.

Până acum, zeci de cetăţeni ruşi şi o organizaţie cu sediul în Sankt-Petersburg au fost date în judecată în Statele Unite pentru implicarea în alegerile din SUA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu