Ingeniozitatea n-are limită! Unde au fost ascunse mai multe bunuri destinate deţinuţilor (FOTO)

Pe parcursul ultimelor 72 de ore, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul instituţiilor de detenţie au înregistrat mai multe abateri de la legislaţie privind introducerea obiectelor și substanțelor interzise în instituțiile de detenție, scrie dip.gov.md.

Astfel, la punctul de trecere şi control al Penitenciarului nr.4-Cricova, în geanta personală a unei femei care urma să beneficieze de întrevedere cu fratele său din detenţie, în vârstă de 35 de ani, au fost depistaţi 138 lei.

La numai câteva ore diferenţă, în acelaşi penitenciar, în coletul cu provizii, transmis de fratele unui deţinut, au fost depistate 2 telefoane mobile camuflate în interiorul a două sfecle roşii. 

Telefoanele erau destinate unui deţinut în vârstă de 34 de ani, condamnat la 5 ani 6 luni privaţiune de libertate.

Totodată, în rezultatul percheziţiilor de specialitate desfăşurate, angajaţii Penitenciarelor nr.1-Taraclia, nr.3-Leova, nr.4 şi nr.15-Cricova, nr.6-Soroca, nr.9-Pruncul, nr.12-Bender şi nr.13-Chişinău, au depistat obiecte interzise în celulele deţinuţilor şi spaţiile aferente cazării acestora.

Astfel, aceștia au ridicat din diverse ascunzişuri improvizate: 10 telefoane mobile și 5 accesorii pentru acestea, 2 seturi cu cărți de joc, 100 litri de băutură alcoolică, 1,5 litri de vin şi un reşou electric. 

Cazurile menţionate au fost documentate, iar materialele acumulate au fost transmise angajaților Inspectoratelor de Poliţie din raza dislocării instituţiilor de detenție pentru efectuarea investigațiilor și adoptarea unor decizii conform legislației în vigoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu