Ingeniozitatea la moldoveni! Cum se face, mai nou, contrabandă cu ţigări peste râul Prut (FOTO/VIDEO)

Ingeniozitate nu are limite la moldoveni! Un bărbat a încercat să transporte ţigări de contrabandă peste râul Prut cu o barcă radiocomandată.

Potrivit informaţiilor, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari, au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu tutun, pe timpul căreia au oprit pentru control pe comunicaţia Ştefăneşti-Iaşi un autoturism marca BMW 520, condus de cetăţeanul din Republica Moldova Dorin M, în vârstă de 23 ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă între scaunul din stânga faţă şi bancheta din spate, acoperită cu o patură, o geantă de culoare neagră, din material textil ce conţinea cantitatea de 3.000 ţigarete cu timbru de acciza R. Moldova.

Persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari. Ajunşi la sediul sectorului, poliţiştii au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului în urma căruia au mai descoperit, sub roata de rezervă, într-un locaş special amenajat, 4.500 ţigarete cu timbru de acciza Republica Moldova, iar sub scaunul din dreapta faţă a fost descoperită o barcă radiocomandată.

Bărbatul a declarat că în urma unei înţelegeri avute cu un cetăţean moldovean, în schimbul sumei de 100 lei, a preluat de la malul românesc al râului Prut barca radiocomandată de care era prinsă o sfoară cu care a tras de pe malul moldovenesc al râului Prut geanta cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigaretele, în valoare totală de 1.680 de lei româneşti şi bărcuţa în valoare de 200 lei româneşti, în vederea confiscării şi au indisponibilizat autoturismul marca BMW 520, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost intocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infractiunii de contrabandă.

Totodată, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul din R. Moldova Oleg B., în vârstă de 53 de ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un autocamion şi o semiremorcă.

Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un element constructiv al cabinei, respectiv în elementul de capitonaj-etajera aflat deasupra parbrizului cabinei, cantitatea de 2.920 ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1.297 lei româneşti, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 7.000 lei şi anularea permisului de mic trafic emis pe numele bărbatului, informează I.T.P.F. Iaşi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu