INGENIOS! Un grup de persoane cu nevoi speciale confecţionează genţi stilate din material reciclat

Embed:

În timp ce mulţi dintre noi aruncă ambalajele la gunoi, alţii s-au îndeletnicit să le dea o nouă viaţă şi să câştige şi un ban din asta.

Un grup de persoane cu nevoi speciale din ţara noastră, confecţionează accesorii stilate din materiale reciclabile. Acestea se vând ca pâinea caldă, iar tinerii sunt tot mai motivaţi să creeze modele noi

Genţile din materiale reciclabile sunt confecţionate în mai multe localităţi din ţara noastră, în cadrul unui proiect de incluziune socială a persoanelor cu nevoi speciale.

Tehnica a fost preluată acum patru ani de la specialiştii din Turcia şi personalizată de designerii moldoveni. Pentru că procesul nu este simplu, oamenii implicaţi în proiect sunt ghidaţi de către un manager.

Oamenii spun că fiecare lucrare îi motivează să creeze şi mai mult.

"Deodată ştiţi, a fost greu. Chiar când veneam cu hârtiile astea, cu celofanul ăsta, spuneau - Ei mi-ai venit pe capul meu. Nu mai vreau. Dar pe urmă, ştiţi, încetul cu încetul a intrat în rol şi lucrul a început să meargă strună", a spus asistentul social Zinovia Ursachi.

Lucrările sunt confecţionate din peliculă reciclabilă, care este oferită gratuit de cele mai mari companii din ţara noastră.

Preţul unei lucrări variază de la 20 până la 500 de lei. Pentru fiecare accesoriu realizat în grup, tinerii sunt răsplătiţi cu 20 la sută din valoarea bunului. Din restul banilor, managerii proiectului le cumpără lucruri de prima necesitate.

Andrei şi Vadim spun că ştiu cum îşi vor cheltui salariul:

"Vreau să îmi cumpăr o bicicletă."

"Zilele astea mi-am cumpărat acum două telefoane şi banii aceştia îi pun la grămadă."

Coordonatorii proiectului speră că prin intermediul acestei acţiuni vor reduce nivelul poluării în ţara noastră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu