Infrastructură de invidiat la Orhei. Lucrările de reabilitare a drumurilor continuă

Embed:

La Orhei, continuă lucrările de reabilitare a drumurilor.

Locuitorii din sectorul Lupoaica sunt mulţumiţi că, în sfârşit, toate arterele din cartierul lor au fost renovate complet.

Asta după ce, recent, au fost asfaltate străzile Cantemir şi Susleni.

În total, în acest sector au fost modernizate peste 10 kilometri de drum.

Conducerea raionului susţine că succesele înregistrate de administraţia oraşului Orhei reprezintă un bun exemplu și pentru celelalte primării.

"Primăria Orhei a devenit pentru noi ca o locomotivă. Felicitări cu această ocazie specială. Şi vă zic un singur lucru: durabilitatea, sau cum se va menţine această infrastructură, depinde de noi toţi împreună. Cum o să păstrăm acest drum, aşa o să-l avem pe viitor", a afirmat preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub.

În acest an, în oraşul Orhei au fost reparate aproape 20 de kilometri de drum, ceea ce reprezintă 20 la sută din total.

La iniţiativa primarului Ilan Şor, a fost modernizat şi sensul giratoriu de la ieşirea din oraş. Acesta are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi şi a fost înfrumusețat cu pietre decorative şi arbuşti.

Viceprimarul oraşului Orhei, Reghina Apostolova, spune că, datorită acestui sens giratoriu, traficul rutier va fi fluidizat.

" Suntem mulţumiţi că acest sens giratoriu a fost amenajat într-un mod inedit. Este cel mai mare rond din Orhei. Are o suprafaţă de 1.200 de metri pătrați, iar trotuarul, care va fi gata curând, are 155 de metri lungime", a comunicat viceprimarul oraşului Orhei, Reghina Apostolova.

Reprezentanții companiei de construcții dau asigurări că asfaltul va rezista mult timp, deoarece lucrările au fost realizate calitativ.

"Am folosit materiale neobişnuite şi pietriş de diferite culori. Pentru decor am utlizat arbuşti de conifere", a menţionat directorul companiei de construcţii, Boris Condraţchi.

În această săptămâna, în oraşul Orhei au fost date în folosință 15 străzi renovate complet.

Lucrările au fost realizate la iniţiativa primarului de Orhei, Ilan Şor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu