Infractorii au găsit o nouă modalitate de a face bani: Metoda accidentul

Infractorii au găsit o nouă metodă pentru a face bani prin fraudă. Dacă până acum aceștia solicitau victimelor să depună sume de bani în conturi bancare, mai nou apelează la un complice care are sarcina de a lua banii direct de la domiciliul victimei înșelate, scrie realitatea.net.

Apelurile telefonice care anunță presupusul accident al unei rude sau persoane dragi sunt efectuate strategic la ore târzii din noapte, tocmai pentru a da credibilitate şi, totodată, posibilitatea de reacție victimelor care sunt luate prin surprindere.

Oamenii legii din Brașov recomandă tuturor oamenilor să verifice imediat după ce primesc așa zisa veste să se informeze şi, dacă aceştia constată că au fost înşelaţi, să sune imediat la 112.  

Un alt sfat este ca oamenii să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi, poliţişti, procurori, medici şi care reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”, să nu furnizeze bani persoanelor care le sunt trimise la uşă sau cu care li se solicită să se întâlnească, să nu efectueze niciun transfer bancar în contul unor necunoscuţi și să nu ofere informaţii despre familie, prieteni, vecini sau cunoscuţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu