Informaţii noi despre falsul medici italian care a păcălit sistemul medical din România

Informaţii noi despre falsul medici italian care a păcălit sistemul medical din România. Ministrul Sănătăţii spune că impostorul a obţinut parafa de la Direcţia de Sănătate Publică pentru că unei funcţionare i s-a făcut milă de el, scrie digi24.ro.

Dezvăluirea a fost făcută în această dimineaţă de Sorina Pintea, într-o intervenţie la Europa FM.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă - așa a răspuns! N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…

Falsul chirurg Matthew Mode, pe numele real Matteo Politi, a declarat la Xtra Night Show de la Antena 1, că nu este un fals medic, că nu fuge - dar nu vrea să spună unde e - şi că are tot dreptul de a profesa în România pentru că i-au fost recunoscute şi echivalate diplomele, în acest scop apelând la servicile unui avocat, identificat doar prin prenumele "Laura".

Cu privire la diploma în medicină obţinută de acesta la Universitatea din Priştina, şefa DSP a declarat pentru Libertatea că nu a înţeles nimic din ea şi că nu înţelege cum un funcţionar a putut da un aviz în baza acestui document.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu