Informații FALSE despre cetățenii care votează în Marea Britanie, descoperite de CEC

Comisia Electorală Centrală a venit cu explicații în urma unor informații apărute cine știe unde în presă, potrivit cărora anumiți cetățeni din Marea Britanie nu ar putea vota. Despre aceasta reprezentanții CEC au postat detalii pe Facebook: 

În legătură cu informația apărută în presă precum că cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Marea Britanie nu-și pot exercita dreptul la vot la secția de votare deschisă la Ambasada Republicii Moldova din Londra, CEC declară că este o informație FALSĂ.
Procesul de votare decurge în regim normal, nu au fost înregistrate probleme sau incidente, dovadă acestui fapt servește și numărul în creștere continuă a alegătorilor care participă la votare în cadrul acestei secții. Pentru a verifica suplimentar această informație, CEC a contactat MAEIE care, de asemenea, a infirmat știrea. 
Pe parcursul zilei votării, specialiștii CEC intervin prompt pentru a remedia orice situație de natură tehnică pentru a nu afecta procesul votării. Rugăm reprezentanții mass-media să nu tirajeze știri false, iar noi rămânem în continuare deschiși pentru a oferi comentarii sau informații suplimentare.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu