Informații false ce folosesc imaginea Publika, distribuite pe internet

Embed:

În plină alertă de coronavirus au apărut informații false, ce se folosesc de imaginea Publika pentru a câștiga credibilitate și sunt împărtășite de către persoane care nu stau să le verifice. 

Potrivit Spitalului Raional din Cahul care a picat în această cursă și a distribuit o astfel de imagine falsă, o persoană ar fi fost îmbolnăvită în Cahul. 

PUBLIKA.MD și Publika TV au prezentat corect de la începutul epidemiei de Covid-19, doar din surse oficiale și doar informații verificate despre această infecție virală. 

Chiar și primul ministru Ion Chicu a felicitat Publika pentru corectitudinea și pentru campania de informare cu privire la coronavirus

PUBLIKA.MD atrage atenția persoanelor care împărtășesc informații din surse nesigure pe rețelele sociale să se informeze doar din surse sigure și doar din informații verificate și autorizate. PUBLIKA.MD va prezenta doar știri din surse sigure și informații verificate despre epidemia de coronavirus și nu va prezenta zvonuri su informații care să nu fie confirmate de autorități. 

Update: Spitalul Raional din Cahul a recunoscut, pe pagina lor de Facebook, faptul că a picat într-o capcană a știrilor false de pe internet. 

Spitalul Raional Cahul aduce scuze publice portalului de știri PUBLIKA.MD, pentru plasarea informației referitor la depistarea cazului confirmat de COVID-19 la Cahul, care s-a dovedit a fi falsă. Cu părere de rău unele surse mass-media dezinformează populația,se folosesc de situația tensionată din țară în legătură cu coronavirus și își cîștigă credibilitatea plasînd știri false cu folosirea imaginii altor portale de știri, caz actual, folosirea imaginii PublikaTV.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu