Informaţii ample, de ultima oră. A fost lansat un site dedicat comerțului liber al Moldovei cu UE

Ministerul Economiei și Proiectul de suport în implementarea DCFTA, au lansat pagina web dedicată comerțului liber cu UE, www.dcfta.md.

Site-ul reprezintă o platformă informațională privind procesul de implementare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE (ZLSAC/ DCFTA), ce oferă mediului de afaceri din țara noastră informații ample despre regulile de export în UE, procedurile vamale, cerințele tehnice ale pieței UE și alte informații necesare pentru a putea exporta pe piața europeană.

 La eveniment au fost prezenți  viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, reprezentanți ai Proiectului „Suport pentru implementarea DCFTA în Moldova”, oameni de afaceri, jurnaliști.

''Odată cu intrarea în vigoare a Acordului de Asociere, antreprenorii moldoveni au obținut accesul la cea mai mare piață de desfacere. Am intrat într-o perioadă de adaptare, de conformare la rigorile acestei piețe, am intrat într-o competiție cu reguli stricte. Iată de ce avem nevoie de o resursă informațională care să ofere informații consolidate, de ultimă oră privind implementarea DCFTA și condițiile de business cu UE'', a spus viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

Pirkka Tapiola a subliniat faptul că noul site reprezintă un instrument util pentru mediul de afaceri pentru a accede pe piața comunitară și a reiterat susținerea UE pentru Moldova: ''Uniunea Europeană continuă să acorde susținerea necesară instituțiilor de stat pentru implementarea reformelor structurale necesare sporirii competitivității mediului de afaceri''.

În perioada ianuarie – mai 2015 exporturile către piața Uniunii Europene, au înregistrat o tendință pozitivă, însumând 524,5 mln dolari, adică 64,6 % din totalul exporturilor înregistrate, fiind în creștere cu 10,8 % față de aceeași perioadă a anului trecut. Principalii parteneri europeni pentru exporturi ai Republicii Moldova sunt: România, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord, Germania, Franța, Polonia și Olanda. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu