Informație de ultimă oră de la Moldovagaz. Cum se prezintă sistemul de alimentare cu gaze al țării

În legătură cu situația excepțională din Republica Moldova, cauzată de condițiile meteorologice extrem de complicate din ultimele două zile, Moldovagaz informează că sistemul de alimentare cu gaze a țării lucrează în regim stabil.

Deconectări izolate ale consumatorilor au loc în municipiul Chișinău, în raioanele Cimișlia, Cahul și UTA Găgăuzia, urmare a deteriorării conductelor de gaze cauzate de căderea arborilor.

În Chișinău, la moment, sunt deconectate de la rețeaua de distrubuție a gazelor  140 de case individuale, 210 apartamente din 3 blocuri locative și 20 de agenți economici.

În zona de activitate a întreprinderii de distribuție ”Cimișlia-Gaz” sunt deconectați 135 de consumatori, cea deservită de ”Cahul-Gaz” – 49 de consumatori casnici și un agent economic, iar în zona de activitate a ”Găgăuz-Gaz” -  31 de consumatori casnici.

În urma deconectărilor de curent electric au trecut la surse autonome de alimentare  cu energie electrică 43 de stații de predare din cele 80 ale Moldovatransgaz.

În același timp, căderile de arbori au provocat deteriorări de conducte fără scurgeri de gaze naturale, care nu au dus la deconectarea consumatorilor.

Pe toate sectoarele afectate se duc lucrări de înlăturare a defecțiunilor, astfel încât consumatorii să fie reconectați la rețeaua de distrubuție a gazelor pe parcursul zilei de azi.

Pentru înlăturarea consecințelor calamității, au fost mobilizate toate structurile de exploatare și de intervenție ale întreprinderilor subordonate Moldovagaz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu