Influenţa rusă trebuie OPRITĂ. Will Hurd: Rusia a influenţat alegerile din SUA, inclusiv în Moldova

Embed:
Imixtiunea Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite din 2016, precum şi în alte state, inclusiv Moldova, este evidentă. Până nu va fi găsită o modalitate de a o opri, Moscova va continua să se implice în politica internă a altor state. De această părere este membrul Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, Will Hurd.

"Este clar că Rusia a influenţat alegerile noastre din 2016, aşa cum o fac şi au făcut-o în Moldova, în Armenia şi vor continua să se implice în aceste chestiuni. Nu putem cădea în capcana lor de erodare a încrederii în instituţiile statului. Trebuie să luăm măsuri urgente pentru a contracara acţiunile coordonate de ruşi", a declarat Will Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din SUA. 

Declaraţia a fost făcută la doar câteva zile după ce ministrul american al Justiţiei a comunicat că ancheta realizată de procurorul special Robert Muller nu conţine indicii suficiente potrivit cărora Rusia ar fi avut vreo imixtiune în campania lui Donald Trump pentru prezidenţiale din Statele Unite.

Totuşi, rezumatului investigaţiei invocă faptul că Moscova a influenţat electoratul american prin fabrica de trolli pe care o deţine omul de afaceri rus Evgheni Prigojin, apropiat al Kremlinului.

În timpul vizitei în Moldova, pe care a avut-o în luna mai a anului trecut, congressmanul democrat din SUA a declarat că Washingtonul va susţine lupta împotriva războiului hibrid dus de Rusia în ţara noastră.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu