INFIRMI DIN CAUZA NEGLIJENȚEI. În jur de 20 de oameni sunt spitalizaţi CU ARSURI, în fiecare an

Embed:

Rămân infirmi pentru tot restul vieții din cauza neglijenței, în special în perioada rece a anului. Vorbim despre oamenii care adorm cu țigara aprinsă în casă sau nu manifestă prudență atunci când fac focul în sobe.

Din acest motiv, ei devin victimele incendiilor și ajung pe patul de spital cu arsuri grave. 

Acest bărbat are doar 46 de ani, însă nu va mai putea merge niciodată. La sfârşitul anului trecut, acesta s-a îmbătat şi a fumat în casă. A uitat însă să stingă ţigara, care a provocat un incendiu. Din cauza stării avansate de ebrietate bărbatul şi-a dat seama că este în pericol abia când picioarele i-au luat foc.

"Arsurile pacientului sunt foarte grave. Sunt arsuri de gradul trei, patru. Pentru a-i salva viaţa suntem nevoiţi să recurgem la amputare. Dacă pacientul va suporta şi a doua operaţie atunci are o speranţă la viaţă, dar va rămâne invalid", a spus medicul Centrului Republican de Leziuni Termice, Vadim Anisei.

Iar acest bătrân s-a ales cu arsuri în timp ce făcea focul în sobă. A supravieţuit datorită vecinilor care l-au scos la timp din locuinţă. Flăcările i-au provocat însă răni grave pe picioare, fese şi organul genital. Pacientul riscă, de asemenea, să rămână fără un picior.

Medicii luptă pentru viaţa acestor pacienţi mai multe luni. Costurile tratamentului variază între 80 de mii de lei şi 250 de mii de lei.

"Ei au nevoie de transfuzii de plasmă şi sânge zilnic. De preparate scumpe. Infuzii sunt efectuate într-un volum de până la patru litri. Sunt necesare antibiotice, aminoacizi ", a declarat medicul reanimatolog, Mihail Puia.

În fiecare iarnă, la Centrul Republican de Leziuni Termice ajung până la 20 de persoane cu arsuri grave.

"Oamenii adorm iar ţigara este ca o premisă a izbucnirii incendiului. Vorbim şi de neglijență la aprinderea focului cu lichide inflamabile, în exploatarea sobelor iarna. Pentru că de multe ori oamenii au tendinţa să o supraîncălzească, fapt care provoaca incendii ", a declarat ofiţerul de presă DSE, Diana Ţurcanu.

12 oameni au murit în urma incendiilor, de la începutul acestui an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu