Infiniti prezintă un eventual rival pentru Mercedes S-Class si BMW Seria 7 (FOTO)

Infiniti a promis că va aduce la Salonul Auto de la Paris din această toamnă conceptul Q80 Inspiration, un sedan coupe cu patru locuri, ce ar urma să devină nava amiral a brandului. Japonezii s-au ținut de cuvând și au impresionat pe toți spectatorii. Găsiți mai jos detaliile disponibile la moment și admirați galeria de imagini cu minunatul Q80 Inspiration, notează autostrada.md.

Infiniti-Q80-Inspiration-Concept-2

Conceptul Infiniti Q80 Inspiration este numit de producător "fastback cu patru locuri", dotat cu un sistem de propulsie hibrid cu 550 de cai putere. Lungimea conceptului impresionează printr-o valoare unică pentru berlinele Infiniti: 5 052 de mm, lățimea fiind și ea nu mai mică de 2 027 de mm, iar înălțimea măsoară doar 1 350 de mm – o combinație de cifre excepțională, căreia i se adaugă și ampatamentul cu ai săi 3 103 mm.

Infiniti-Q80-Inspiration-Concept-4

Conceptul are și patru uși cu tipul de deschidere asemănător celui folosit de Rolls-Royce Phantom, un pavilion din sticlă, suspensie adaptivă, jante de 22 de inci și o formulă de scaune nemaintâlnită până astăzi: 1+1+1+1.

Infiniti-Q80-Inspiration-Concept-6

Inima lui Q80 Inspiration este un ansamblu hibrid compus dintr-un motor V6 twin-turbo pe benzină, de 3.0 litri, asistat de o unitate electrică, puterea totală a sistemului fiind de 550 de cai putere. Resursele pot fi transmise doar punţii spate sau ambelor axe atunci când aderenţa nu este potrivită.

Producătorul declară că atât motorul V6, cât și sistemul hibrid vor debuta pe modelele de serie în următoarele luni. Despre dinamica conceptului japonezii spun că sprintul de la 0-100 de km/h durează mai puțin de 4,0 secunde (la nivel de supercaruri veridice) și că viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h. Consumul mediu nu trebuie să depășească 5,5 litri la 100 de km parcurși.

Infiniti-Q80-Inspiration-Concept-16

Conceptul Q80 Inspiration impresionează și prin interiorul său, foarte futurist, echipat cu un volan teşit în partea inferioară, cu foarte puţine butoane şi un design ce urmează trendul minimalist adoptat de majoritatea constructorilor auto. De asemenea observăm pielea şi Alcantara, consola centrală plutitoare și ecranul digital care ţine locul instrumentelor de bord.

Infiniti-Q80-Inspiration-Concept-23

O altă premieră pe care o aduce noul concept Infiniti este tehnologia care îi permite să se deplaseze autonom. "autopilotul" funcționează cu ajutorul unui complex de camere și senzori, montate în mai multe părți ale caroseriei. Oficialii Infiniti spun că procesul de dezvoltare a tehnologiei se apropie cu pași rapizi de apariția pe modelele de serie, viitoarea navă amiral fiind capabilă să frâneze până la 0 km/h fără comanda directă de la șofer, precum și să depășească automat automobilele din fața sa.

Infiniti-Q80-Inspiration-Concept-28

Designul va servi în calitate de sursă de inspirație pentru toate vehiculele Infiniti din următorii 2-5 ani, iar însăși nava amiral Infiniti apropiată spiritual de acest concept va debuta pe piață nu mai devreme decât în 2016-2017, urmând să devină un rival de temut pentru cele mai elegante și cele mai performante automobile din Europa.

Mai multe poze cu acest model, dar şi pentru a vedea ce alte premiere aduce Salonul Auto de la Paris, accesaţi Autostrada.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu