Infiniti a confirmat producţia crossover-ului compact QX30

Andy Palmer, preşedintele Nissan, a anunţat că divizia premium Infiniti a aprobat proiectul unui crossover entry-level, botezat QX30. Debutul mondial este programat pentru anul viitor, informează automarket.ro.

Chiar dacă are una dintre cele mai generoase oferte de SUV-uri din segmentul premium, Infiniti plănuieşte să extindă în continuare gama. De data aceasta cu un SUV de mici dimensiuni, bazat pe platforma lui Nissan Juke.

De fapt, crossover-ul va avea la bază un model pe care Infiniti l-a confirmat deja de ceva vreme şi pe care îl aşteptăm cu toţii: compactul Q30, viitor rival pentru BMW Seria 1 şi Audi A3.

Crossover-ul se va numi QX30, încă o dovadă că va fi doar o variantă de caroserie mai înălţată a viitorului Q30. Debutul său a fost deja anunţat de Andy Palmer, şeful Nissan, după o discuţie cu Johan de Nysschen, preşedintele Infiniti. Palmer susţine că proiectul unui crossover QX30 a primit deja undă verde şi că va fi dezvăluit în versiune de serie în 2015.

De producţia sa se va ocupa tot uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie, acolo unde mai iau naştere în prezent Juke, Qashqai şi Pulsar, şi acolo unde va fi produs şi viitorul Q30.

Acelaşi Palmer a declarat că SUV-ul QX30 va putea fi vândut şi în China, o piaţă cu un apetit mare pentru modele 4x4 din segmentul premium.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu