Infinatino propune un nou sistem de desfășurare al unei Cupe Mondiale cu 48 de echipe

Președintele FIFA, Gianni Infantino, insistă în continuare cu ideea pe care a lansat-o încă dinainte de a fi ales în fruntea forului mondial: mărirea numărului de participante la Cupa Mondială, de la 32 la 48. Mai noi, elvețianul de origine italiană a venit cu o nouă propunere în privința sistemului de desfășurare a unui astfel de turneu final, scrie digisport.ro.

Dacă, inițial, acesta a zis ca, înainte de faza grupelor, 32 de echipe să fie împlicate într-un ”play-off” care să aibă loc chiar în țara sau țările organizatoare, acum, Infantino propune un sistem de 16 grupe cu câte trei echipe, din care doar una singură să fie eliminată, iar celelalte 32 să meargă apoi în fazele eliminatorii. Practic, barajul la care acesta s-a gândit inițial ar fi mutat după faza grupelor, iar numărul rundelor eliminatorii ar crește de la patru la cinci.

Indiferent că vor fi 40 sau 48 de echipe, este o decizie pozitivă. Nu sunt de acord că este diluată calitatea. Îmi face plăcere să vă reamitesc că, la ultima Cupă Mondială, Anglia și Italia au fost eliminate de Costa Rica. Nivelul fotbalului crește peste tot în lume.

Într-un format cu 48 de echipe, calitatea ar fi mai mare, pentru că 32 de echipe vor intra într-un play-off”, a declarat Infantino.

Ultima dată când numărul participantelor la Cupa Mondială a crescut a fost în 1998, când, la turneul final din Franța, au participat, în premieră, 32 de echipe, spre deosebire de 24, așa cum s-a întâmplat la precedentele patru ediții (1982, 1986, 1990, 1994).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu