Infecţia intestinală - boala mâinilor murdare

Embed:

Medicii trag un semnal de alarmă. Zeci de copii ajung la spital cu infecţii intestinale acute. Potriviti specialiştilor, de obicei, aceste situaţii apar din cauza nerespectării celor mai elementare reguli de igienă personală, dar şi din cauza consumului de alimente din locuri neautorizate.

Potrivit medicilor, infecţiile apar din cauza produselor cumpărate din locuri neautorizate sau cu termenul de valabilitate expirat. Acestea provoacă diaree, vomă şi febră mai ales la copii. 

"Au fost acuzii de intoxicaţii, vomă, diaree şi febră foarte mare. Medicii au spus că natura intoxicaţiei poate fi diferită inclusiv şi alimentară", spune mama unui copil. 

"Noi am cumpărat brânzică şi ne gîndim poate din cauza asta. Am cumpărat-o proaspătă dar posibil că nu sunt atît de bine păstrate", crede un alt părinte. 

Medicii spun că părinţii trebuie să fie atenţi ce produse alimentare oferă copiilor. 

"Principalele semne clinice a unei boli diareice acute sunt discomfort abdominal, dureri, colici, apariţia scaunelor lichide, vomele şi febra", atenţionează medicul infecţionist Diana Vlad. 

Medicii recomandă ca înainte de a consuma sau de a prepara hrana, să ne spălăm pe mâini. De asemenea, fructele şi legumele trebuie bine spălate. Iar, produsele alimentare trebuie să fie cumpărate din locuri autorizate.

La spitalul Clinic municipal de boli infecţioase sunt internaţi peste 100 de copii, dintre care 63 suferă de diaree.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu