Infectată, dar neglijată: O tânără din Crihana Veche a aflat peste şapte luni că are tuberculoză

Embed:

Dezvăluirile despre viaţa din internatul de la Crihana Veche nu se opresc. Bunica unui copil afirmă că nepoata sa a fost infectată cu tuberculoză, iar responsabilii de la internat nu ar fi luat nicio măsură pentru a afla de ce suferă fata. Ba mai mult, spune femeia, copila ar fi fost bătută, sistematic, de educatori şi copii.

Fata de 16 ani afirmă că a început să se simtă rău încă în luna august a anului trecut. Avea ameţeli, dureri de cap şi febră. După ce a mers la un control medical, medicii din internat nu ar fi putut afla exact de ce suferă fata, însă au cerut rudelor să o ia acasă pentru investigaţii suplimentare.

"Eu înebuneam timp de două zile şi nu ştiam de ce fata este dusă la spital la Cahul. Mi-au spus să vin, să o duc şi să o controlăm. Nu mi-au spus ce boală are. Ne-am dus să îi pună vaccină şi vineri să venim la probă. Când ne-am dus era roşu, umflată pe 20 mm", a spus bunica fetei, Olimpia Moroşanu.

Bunica fetei îi acuză pe educatorii din internat de neglijenţă şi de rele tratamente.

"Fata mea a venit de vreo două ori cu păduchi şi eu le spuneam de ce eu o aduc curată şi o iau cu păduchi. De ce nu aveţi chiar grijă de ea?", a menţionat bunica fetei.

"- Ce îţi spune ea ţie, când erai cu ochiul vânăt? - Să spun minciuni. Că nu sunt cu ochiul umflat, ci m-am curentat. - De câte ori ai fost bătută de când eşti la şcoală? - De multe ori. Ne lua în clasă şi avea un băţ de acesta, uite ca băţul cela din copac dar mai mare şi ne chişca, ne bătea tare", a declarat fata.

Tânăra a fost adusă la Chişinău pentru a fi supusă unor investigaţii detaliate. Deşi învaţă de trei ani la şcoala internat din Crihana Veche, fata spune că nu mai vrea să revină.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu