INEVITABIL! Criza în stânga Nistrului se va agrava din cauza deprecierii rublei transnistrene

Embed:

Criza din stânga Nistrului devine tot mai gravă. Rubla transnistreană riscă să se prăbuşească. Moneda regiunii separatiste ar putea pierde, în viitorul apropiat, aproape o treime din valoare.

Şeful administraţiei de la Tiraspol recunoaşte că deprecierea este inevitabilă. În aceste condiţii, economiştii avertizează că preţurile vor creşte semnificativ, în timp ce locuitorii din regiune se plâng pe situaţia foarte dificilă. 

Economiştii sunt convinşi că rubla transnistreană, nerecunoscută ca monedă oficială de niciun stat, va continua să se prăbuşească. Şi asta pentru că aceasta era menţinută pe linia de plutire de aşa-numita bancă centrală de la Tiraspol.

"cu siguranță asta va duce la ridicarea prețurilor. Este prematur să spune când vor avea loc scumpirile și cu cât, însă cred că creșterea va fi proporțională.  Inflația ar putea crește cu 15-20% sau chiar mai mult", a declarat economistul Viorel Gârbu. 

Locuitorii regiunii sunt îngrijoraţi de faptul că viaţa li s-ar putea înrăutăţi şi mai mult.

Mulţi au observat deja că preţurile cresc tot mai mult pe zi ce trece.

În prezent, cursul stabilit de aşa-numita bancă centrală de la Tiraspol este de aproximativ 11,5 ruble pentru un dolar. Regiunea se confruntă cu o scădere considerabilă a veniturilor în valută, ca urmare a crizei economice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu