INEDIT! Mai mulţi călugări japonezi şi-au prezentat ”frumuseţea interioară” la un concurs

Mai mulţi călugări japonezi şi-au prezentat ”frumuseţea interioară” la cea de-a doua ediţie a unui concurs de frumuseţe insolit - Most Handsome Monk Contest (Concursul de alegere a celui mai frumos călugăr) -, ce a avut loc, luni, în Japonia, informează Reuters citat de Digi 24.

Spectatorii au votat pentru călugărul care, după părerea lor, reprezenta cea puternică sursă de inspiraţie. Finaliştii au defilat pe un podium, au răspuns unor întrebări ale juriului şi şi-au prezentat talentele într-un show ce a inclus probe insolite, precum exerciţii de karate şi sesiuni de meditaţie.

Finala trebuia să se dispute între cinci concurenţi, însă doi dintre aceştia nu au putut să participe, din cauza taifunului care a lovit regiunea oraşului Tokyo, luni dimineaţă.

Aigen Yokoyama, un călugăr din prefectura Chiba, un practicant de karate, a reuşit să spargă ţigle cu greutatea de 10 centimetri, lovindu-le cu mâna. El a spus că a deprins această îndemânare în perioada în care frecventa cursurile unui liceu sportiv.

Renka Haseo, un călugăr şi DJ radio în prefectura Aichi, a prezentat un fragment din show-ul lui radiofonic.

Prima femeie care a participat la acest concurs insolit, Koyu Osawa, care locuieşte la Tokyo, i-a introdus pe cei aproximativ 40 de spectatori într-o stare de pace, meditativă.

Deşi mulţi dintre spectatori au fost impresionaţi de agilitatea lui Aigen Yokoyama şi s-au amuzat ascultând emisiunea radiofonică a lui Renka Haseo, cele mai multe dintre voturi au revenit călugăriţei Koyu Osawa.

Învingătoarea competiţiei a spus că doreşte să promoveze budismul în lume şi să prezinte metoda ei specială de meditaţie în faţa unui număr cât mai mare de oameni.

Aproximativ 90 de milioane de persoane din Japonia se consideră budiste. Totuşi, multe dintre aspectele acestei religii nu se regăsesc în vieţile lor de zi cu zi. Japonezii se întâlnesc de obicei cu călugării în timpul rugăciunilor pentru Anul Nou sau atunci când aceştia sunt invitaţi la funeralii pentru a alunga spiritele rele.

Concursul de frumuseţe destinat călugărilor japonezi a fost organizat de o companie de servicii funerare budiste şi a avut loc la o expoziţie anuală de produse funerare - Life Ending Industry Expo -, organizată în zona portuară din Tokyo.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu