INDUSTRIA MOLDOVEI, ÎN CREȘTERE. În 2018 producția industrială în țara noastră s-a MAJORAT

Embed:

Industria țării este în creștere. Anul trecut producția industrială s-a majorat cu aproape patru la sută față de anul 2017. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, creşterea se datorează dezvoltării industriei extractive, celei prelucrătoare şi a sectorului energetic.

Datele arată că anul trecut, industria extractivă s-a majorat cu aproape 10 la sută. În sectorul energetic a fost înregistrată o creştere de peste şapte la sută, iar industria prelucrătoare s-a mărit cu aproape trei procente faţă de anul 2017. 

În cele 12 luni a anului trecut au fost fabricate cu peste 54 la sută mai multe echipamente electrice decât în aceeași perioadă a anului 2017. De asemenea, o creştere de peste 17 la sută a fost înregistrată şi în alte activităţi industriale. O majorare de peste 16 la sută s-a atestat în domeniul prelucrării pielii şi a produselor de marochinărie. Cu peste 15 la sută a crescut şi fabricarea echipamentelor electrice.

Statistica mai scoate în evidenţă că producția din minerale s-a majorat cu aproape 15 procente. De asemenea, a fost fabricată mai multă hârtie şi produse din lemn şi plută. Tot anul trecut, a crescut și repararea maşinilor şi echipamentelor cu peste 10 la sută. 

Într-o postare pe facebook premierul Pavel Filip a scris că este bucuros că reformele implementate în ultimii ani dau roade, iar creşterea producţiei industriale demonstrează că direcția Guvernului este una corectă.

"Nu este nimic mai îmbucurător decât atunci când vezi că reformele implementate dau roade. Majorarea producției industriale cu 3,7% în anul 2018, comparativ cu 2017, este o dovadă în acest sens. O creștere care ne demonstrează că direcția Guvernului este una corectă", a scris Pavel Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu