Industria modei se reorientează: Marile branduri produc acum măști sanitare

Cu magazinele închise, defilările de modă anulate și lanțurile de aprovizionare la nivel mondial întrerupte, o mare parte a industriei modei se reorientează pe producția de măști sanitare și echipamente de protecție.

În SUA, unde oficialii din domeniul sănătății au avertizat că stocurile de echipamente medicale sunt insuficiente, în ciuda creșterii producției, unii angajați din spitale au fost nevoiți să refolosească măștile sanitare sau chiar să și le facă singuri.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, cel mai grav lovit de pandemie, a făcut un apel pe Twitter, la companii, cerându-le să fie „creative pentru a furniza echipamentele vitale de care au nevoie angajații din domeniul sănătății.

Unul dintre primii care au răspuns a fost creatorul show-ului TV „Project Runway”, Christian Siriano. Dacă Andrw Cuomo spune că avem nevoie de măști, echipa mea va ajuta la realizarea unora, a spus el.

După doar câteva zile, designerul a postat un videoclip în care arăta că producția de măști este deja în curs.

Designerul Prabal Gurung, care are sediul la New York, s-a oferit de asemenea să ajute. Și designerul Brandon Maxwell, care a îmbrăcat vedete ca Lady Gaga și Michelle Obama, a anunțat că redirecționează resurse către producția de halate pentru lucrătorii medicali, scrie digi24.ro

loading...

Lasă un comentariu