Industria modei are viitor în Moldova. 20 de absolvente UTM şi-au prezentat colecţiile de haine la "Student Fashion Show"

Embed:

Industria modei are viitor în ţara noastră. Au demonstrat-o 20 de absolvente ale Facultăţii de Design Vestimentar de la  UTM. Fetele şi-au prezentat colecțiile de licenţă, în cadrul evenimentului "Student Fashion Show", organizat în premieră.  Piesele vestimentare au fost pe placul profesorilor, care spun că proaspeţii designeri pot concura uşor cu nume cunoscute din moda de la noi.  

Absolventele spun că, pentru o notă cât mai mare, au muncit zile şi nopţi.

"Colecţia este realizată integral de mine, este croită cu lazerul. Maşina de croit şi gravată cu lazerul. Undeva 5, 6 luni am lucrat la ea", a declarat absolventa Victoria Munteanu. 

Absolventele s-au inspirat din culturile diferitor ţări, dar şi din tendinţele prezentate pe podiumurile internaţionale. Ele spun că şi-au dorit să aducă, în faţa profesorilor, colecţii originale.

"M-am inspirat din cultura japoneză. Stofele pe care le-am folosit sunt naturale, lână naturală, mătase, tafta, mătase naturală. Le-am ales pentru că se drapează frumos, sunt plăcute corpului şi arată foarte frumos", a declarat Valentina Budu. 

Absolventele spun că au cheltuit sume mari pentru a-şi vedea colecțiile terminate.

"Este o sumă foarte mare cred că este vorba de 15 mii de lei plus. Sunt cheltuieli pe care le-am calculate, dar sunt cheltuieli la care nici nu mai atrăgeam atenţia", a declarat absolventa Olga Cojocari. 

Profesorii au avut doar cuvinte de laudă pentru absolvente.

"Studentele de la specialitatea Design vestimentar industrial au realizat lucrări destul de interesante. O bună parte pot fi recomandate pentru implementare deja în întreprinderile autohtone de confecţii", a precizat şefa Departamentului Textile şi Poligrafie, UTM, Valentina Bulgaru. 

Este pentru prima dată când studenţii de la Facultatea de Design Vestimentar şi-au prezentat lucrările de licenţă în cadrul unui eveniment atât de amplu, "Student Fashion Show". Cei prezenţi spun că s-au simţit ca la un eveniment de modă internaţional.

Colecțiile a şase absolvente vor fi prezentate la "Moldova Fashion Days", care se va desfăşura la toamnă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu