Îndrăgita actriţă Constanţa Târţău a fost condusă pe ultimul drum (VIDEO)

Embed:

Cunoscuta actriţă Constanţa Târţău a fost înmormântată astăzi la Cimitirul din strada Armenească, din Capitală. La mitingul de comemorare au fost prezenţi prietenii, rudele, colegii şi toţi cei care i-au apreciat talentul. Oamenii au venit să-i aducă artistei un ultim omagiu.

Colegii şi prietenii au venit să-şi ia rămas bun de la îndrăgita artistă. Cei apropiaţi îşi amintesc cu regret de cea care va rămâne în memoria lor drept legenda teatrului din Republica Moldova.

"E drept ce a fost pe timpurile celea fiindcă nu era permis să vorbeşti corect, româneşte, trebuia să vorbeşti moldoveneşte. Şi umbli tu că eşti româncă. Bănuiesc că aici a fost motivul că a fost lovită aşa de crunt. Îmi pare rău că n-am ştiut să-i păstrăm lumina", a spus actorul Mihai Curagău.

"Se vede că Dumnezeu a iubit-o toată viaţa pentru că pleacă în zilele pascale, când se zice că porţile raiului sunt deschise. Dumnezeu s-o odihnească şi îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru teatrul basarabean", mai spune actriţa Paulina Zaftoni.

"În momentul când rostea un E curat sau un L frumos, ziceau atât, luăm altă actriţă. A fost o actriţă de la care puteai să înveţi totul - şi demnitatea şi rostirea cuvântului şi ţinuta vestimentară", a precizat crainicul Mariana Bahnaru.

"Acest înger păzitor al teatrului ne va lipsi. Dumnezeu s-o aibă în pace", a conchis preşedintele Uniunii Teatrale din Moldova, Sandu Grecu.

Actriţa şi prima prezentatoare de televiziune din Moldova, Constanţa Târţău, s-a stins din viaţă marţi dimineaţa, la vârsta de 83 de ani. Artista a trăit în ultimii ani la limita existenţei, iar din cauza problemelor de sănătate, nu mai ieşea din casă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu