Indonezia: Cel puţin 10 persoane au decedat în urma inundaţiilor

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa şi opt sunt date dispărute după ce inundaţiile şi alunecările de teren au afectat mai multe regiuni în provincia Bengkulu, din insula indoneziană Sumatra, a anunţat duminică un oficial, potrivit DPA.Purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru managementul dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho, a precizat că ploile torenţiale care s-au abătut de vineri după-masă asupra provinciei au dus la creşterea nivelului râurilor şi au provocat alunecări de tern în multe regiuni din Bengkulu.

"Intemperiile au avariat 184 de locuinţe şi zeci de infrastructuri, precum şi nouă pescării şi facilităţi maritime din cinci districte", a spus Nugroho într-o declaraţie.

Vineri, două persoane au murit la Jakarta în urma inundaţiilor produse în mai multe zone din capitală după ce apele râului Ciliwung s-au revărsat pe anumite porţiuni ca urmare a ploilor torenţiale care au căzut în Bogor, din provincia West Java.

Sutopo a avertizat locuitorii din trei regiuni din Bogor că 14 pitoni au evadat din cuştile în care era ţinuţi de stăpânii lor după ce locuinţele proprietarilor au fost inundate de apele ieşite din matcă ale râului Cikeas, ca urmare a ploilor torenţiale.

Oficialul a precizat sâmbătă, pe pagina sa de Twitter, că şase pitoni, de peste 4 metri lungime fiecare, au fost găsiţi, iar ceilalţi opt sunt căutaţi în continuare, scrie realitatea.net

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu