Indignare după mediatizarea unor fotografii cu un migrant salvadorian şi fiica sa înecaţi la frontiera mexicano-americană

Fotografii tragice cu corpurile neînsufleţite ale unui migrant şi fiicei sale în vârstă de doi ani, înecaţi în timp ce încercau să treacă clandestin din Mexic în SUA, au fost intens mediatizate şi au provocat indignare, ilustrând riscurile la care se expun migranţii care traversează acea frontieră, scrie agerpres.ro.

Oscar Martinez Ramirez, un bucătar în vârstă de 25 de ani, plecase din El Salvador împreună cu soţia sa în vârstă de 21 de ani şi cu fetiţa lor. Ei au ajuns săptămâna trecută la Matamoros, în statul mexican Tamaulipas, după ce au traversat întreg teritorul Mexicului, iar duminică după-amiază au decis să încerce împreună cu un prieten să treacă înot către SUA fluviul Rio Bravo, sau Rio Grande în terminologia americană.

Tatăl şi-a luat fetiţa în spate în interiorul tricoului său şi a încercat astfel să traverseze fluviul înot. Însă ei au fost luaţi de curenţii puternici şi s-au înecat sub privirile femeii, care a reuşit să se reîntoarcă în viaţă pe malul mexican al fluviului.

Fotografiile cu cele două cadavre cu faţa în jos pe malul fluviului intens distribuite pe reţelele de socializare au impresionat opinia publică, inclusiv în Mexic, unde guvernul este ţinta unor critici severe pentru măsurile luate împotriva migranţilor clandestini care încearcă să ajungă în SUA, după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat Mexicul cu represalii economice dacă nu opreşte valul migrator, scrie presa din România.

Lasă un comentariu