Indicatorul buclucaş: După ce Primăria l-a demontat, Poliţia Rutieră l-a instalat la loc

Embed:

Primăria l-a demontat, poliţia rutieră l-a instalat la loc. După ce acum două săptămâni, autorităţile municipale au demontat indicatorul care interzicea circulaţia în ambele sensuri, pe strada Alexei Mateevici, acum câteva zile, semnul de circulaţie a reapărut. Oficialii de la Primărie spun că ordinul a venit de la şeful pazei premierului Vlad Filat. Poliţia rutieră dezminte acuzaţiile.

Reprezentanţii Primăriei au rămas mască, atunci când au constatat dispariţia indicatorului, pentru că, spun ei, demontarea semnului de circulaţie s-a făcut cu avizul reprezentanţilor Poliţiei Rutiere.

"Pentru noi este neclar. Din informaţia pe care o deţinem, a fost sunat un colaborator al Direcţiei şi a spus că a fost un ordin al ministrului de Interne, la indicaţia şefului serviciului de pază al prim-ministrului. Nu înţelegem care este problema", a declarat Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei Transport din cadrul Primăriei.

Reprezentanţii Primăriei spun ca administratorul drumului, adică Direcţia Transport, în cazul de faţă, are dreptul sa instaleze sau să demonteze indicatoarele rutiere, iar de la Poliţia Rutieră se cere doar un aviz. Aceştia susţin că avizul respectiv a fost obţinut, acum o lună, de la secţia Polţiei Rutiere.

De cealată parte, Poliţia Rutieră nu are de gând să mai scoată o dată indicatorul.

"Indicatorul rutier acces interzis a fost acolo, este şi va fi, deoarece nu s-a coordonat cu direcţia poliţiei rutiere. S-a coordonat la nivel de secţie a poliţiei rutiere Chişinău, ceea ce vine în contradicţie cu legislaţia", a subliniat Sergiu Sarivan, reprezentant Poliţia Rutieră.

Nici de ordinul care ar fi venit de la şeful pazei premierului Vlad Filat, reprezentanţii Poliţiei Rutiere nu au auzit nimic.

"Reprezentanţii Primăriei spun că indicatorul a fost demontat la indicaţia şefului pazei premierului. Nu deţinem aşa informaţii. Nu suntem la curent cu aşa informaţii", a precizat Sarivan.

Şeful Serviciului de pază al premierului, Gheorghe Stratan, a refuzat să facă vreo declaraţie despre acest subiect. Pe strada Alexei Mateevici, pe segmentul dintre Puşkin şi Vasile Alecsandri, va putea circula doar transportul public, la fel ca şi înainte de 10 aprilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu