Indicatoarele cu SĂGEATĂ VERDE din Centrul Capitalei AU DISPĂRUT. Şoferii riscă AMENZI

Embed:

Zeci de șoferi din Capitală riscă să fie amendați, din cauză că au trecut la roșu fără să-și dea seama. Asta după ce mai multe indicatoare cu săgeată verde, care permit virarea în intersecție, indiferent de culoarea semaforului, au dispărut peste noapte. Plăcuțele au fost scoase odată cu desfășurarea lucrărilor de reparaţii pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Reprezentanții Inspectoratului Naţional de Patrulare sunt nemulțumiți de decizie și îndeamnă autoritățile locale să le pună la loc.

24 de plăcuţe cu săgeată verde au fost demontate odată cu înlocuirea semafoarele de pe artera principală a Capitalei.

Unii şoferi spun că nici nu au observat că indicatoarele au fost demontate:

"Cinstit să vă spun, puţin circul pe străzile centrale, mai mult adiacente şi nu am observat."

Alți şoferi spun că, în lipsa indicatoarelor, sunt nevoiți să aștepte mai mult în intersecții:

"Amenzile sunt usturătoare şi pe roşu nu trec dacă nu este săgeată. Permisul e mai scump decât să mă grăbesc cu cinci minute."

"Ambuteiajele cu ele ar fi mai mici. Ele sunt foarte binevenite. Cu ele mai repede ajung acasă la copii."

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Naţional de Patrulare, săgeata verde este binevenită, deoarece ajută la fluidizarea traficului. Tocmai de aceea, ei le-au cerut autorităţilor locale să le reinstaleze.

"Atât timp cât aceste panouri adiţionale au fost demontate, şoferilor nu li s-a permis virarea la stânga sau la dreapta, după caz. Orice şofer trebuie să respecte regulile de circulaţie rutieră", a spus specialist principal INP, Adrian Gavdiuc. 

Deși au promis că vor veni cu explicații, reprezentanţii Primării așa și nu au mai anunțat când plăcuțele respective vor fi montate la loc. În total, în Chişinău sunt 185 de astfel de indicatoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu