INDICATOARE NOI în Capitală! În ce regiuni ale oraşului vor fi instalate

Embed:

95 de indicatoare de orientare noi vor fi instalate în municipiul Chișinău. Însemnele rutiere vor arăta direcțiile spre alte localități din țară și vor fi montate pe străzile principalele din Capitală și la ieșirile din oraș. Autoritățile speră că acest lucru va permite fluidizarea traficului rutier.

Indicatoarele vor fi amplasate conform unei scheme elaborate de specialiștii Inspectoratului Național de Patrulare și Direcției Transport a Primăriei. 

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, mulți șoferi care tranzitează Capitala întâmpină probleme din cauza numărului mic de indicatoare.

"Necunoscând în ce direcții să se deplaseze spre alte localități ale Republicii Moldova întâlnesc careva dificultăți. Direcția de deplasare pe drumul M2, spre Soroca, direcția de deplasare spre drumul național M1, direcția spre Leușeni și multe alte locații", a spus specialistul principal de la INP, Andrian Gavdiuc.

Șoferii sunt de acord că în Chișinău ar trebui să fie mai multe indicatoare de informare și orientare:

"GPS-ul nu merge, ăsta nu merge, sigur că trebuie sută la sută. Ar fi necesar să fie mai multe indicatoare. Este o chestie de civilizație, obligatoriu".

"Ar fi foarte bine, ca în România sunt foarte multe indicatoare, la noi sunt deficit".

Cel mai greu le este conducătorilor auto care vin din alte țări:

"Trebuiesc, sunt puține, asta ar trebui că în toată Europa dacă ești cu ochii la indicatoare mai mult nu îți trebuie nimic. Dacă vin colegi străini, români, ucraineni, întreabă pe stație cum de ajuns, pentru că nu se pot descurca".

"Vine un om străin de undeva el nu știe unde să o ieie, cum să intre în care parte să se ducă la vamă, sau unde îi trebuie lui să descarce marfa".

Autorităţile Capitalei nu cunosc numărul exact al indicatoarelor din oraș, dar spun că majoritatea sunt vechi și vor fi înlocuite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu