Indicatoare-CAPCANĂ! Zeci de șoferi, amendați pentru viteză într-o localitate care NU EXISTĂ

Embed:

Două indicatoare cu denumirea unei localităţi inexistente, amplasate la intrarea şi ieşirea din comuna Tohatin din municipiul Chişinău, storc bani din buzunarele şoferilor. Semnele, acoperite cu o vopsea neagră, rămân neobservate de conducătorii auto, care se aleg cu amenzi usturătoare pentru depăşirea vitezei. 

Nicolae Muntean este unul dintre şoferii amendaţi din cauza semnelor de circulaţie care ar indica precum că şoferii intră şi ies din Tohatinul de Jos, localitate care, de fapt, nu mai există.

"Am primit o scrisoare de la Centrul de Monitorizare a Traficului precum că am depăşit viteza de circulaţie prin localitate. M-am deplasat în această localitate ca să văd din ce motiv nu l-am observat atunci când mă deplasam. l-am găsit, însă era într-o stare dezastruoasă, era vopsit cu vopsea neagră, astfel încât, nu se observa absolut nimic", mărturisește șoferul.

Şi alţi şoferi spun că nu observă indicatoarele-capcană.

"În mod normal aş merge cu 90 pentru că nu am văzut că intru în localitate. Exact la fel e şi din spre Chişinău"

"Sigur că nu l-am observat. Nu eram atent cred că, dar ce este vreun indicator?"

Reprezentanţii Primăriei comunei Tohatin spun că indicatoarele sunt puse şi scoase de câţiva ani de persoane necunoscute.

"Cu semnele acestea, este o joacă de a cuiva. Se ştie demult că nu-i localitate,în preajmă nu sunt case de locuit, nu sunt gradiniţe, nu-s şcoli, nu înţeleg semnul cu ce ocazie e acolo", a spus reprezentantul primăriei, Boris Ciurea.

Mai mult, autorităţile locale au expediat un demers către Centrul de Monitorizare a Traficului Rutier pentru a soluţiona problema.

"Noi o să examinăm această petiţie şi toate cauzele contravenţionale care nu au temei şi cadru probatoriu. Vor înceta în condiţiile în care aceasta o să ne permită legislaţia. Sunt foarte multe indicatoare, într-adevăr, care sunt instalate ilegal", a declarat şeful Centrul de Monitorizare a Traficului, Dan Chirița.

Potrivit Regulamentului Rutier, limita de viteză în localităţile din Moldova este de 50 de kilometri la oră. Depăşirea acesteia este sancţionată cu o amendă de până la 1.000 de lei şi cinci puncte de penalizare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu