India va depăşi China şi va fi ţara cu cei mai mulţi locuitori în 2050, iar aproape 70% din populația lumii va trăi la oraș

Embed:

India va depăşi China şi va fi ţara cu cei mai mulţi locuitori în 2050, potrivit estimărilor făcute de Națiunile Unite. Experţii spun că în ritmul actual de urbanizare, două treimi din populaţia planetei va trăi la oraş în 30 de ani.

ONU estimează că populaţia planetei va creşte în continuare, în special în India, China şi Nigeria. Pe de altă parte, unele ţări, în special din Europa, se confruntă cu îmbătrânirea şi scăderea populaţiei. În acelaşi timp, în cel mult 10 ani, capitala Indiei va fi cea mai aglomerată super-metropolă din lume.

În New Delhi trăiesc acum 29 de milioane de oameni. În prezent, pe primul loc este capitala Japoniei, Tokyo, cu 37 de milioane. Specialiştii susţin că mediul rural se depopulează într-un ritm rapid, în special în ţările în curs de dezvoltare, pentru că oraşele oferă un acces mai bun la servicii de educaţie şi sănătate, precum şi la piaţa muncii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu