ÎNDEMNUL ŞOCANT al unui preot: "Naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omorâţi-i!"

Preotul Matei Vulcănescu de la Biserica Panaghia Odighitria din Pireu (Grecia) susţine că, decât să facă avort, e mai bine că mamele să nască, să îşi boteze bebeluşii şi abia apoi să îi ucidă, scrie ziare.com. Patriarhia Română condamnă poziţia exprimată de preot, despre care spune că nici nu aparţine de BOR.

"Nu mai omorâţi copii în pântece pentru că îi trimiteţi în iad, mai bine naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omorâţi-i! E un păcat mai mic!", a scris pe Facebook Matei Vulcănescu, că reacţie la un sondaj online cu întrebarea: "Credeţi că avortul ar trebui interzis?".

Postarea preotului a stârnit numeroase comentarii negative.

"Incredibil, ce fel de preot eşti???? Ar trebui să fii caterisit! Cum poţi îndemna la crimă? Să te ierte D-zeu....dacă meriţi. RUŞINE!!!", a scris un internaut. Pentru că mai mulţi comentatori au acuzat BOR din cauza acestei postări, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a intervenit public, făcând mai multe precizări.

"Formularea e şocantă, o calific că profund nefericită. Dar preotul respectiv, Matei Vulcănescu, nu face parte din BOR, ci din Biserica Greciei, Mitropolia de Pireu (...) Deşi intenţia părintelui a fost de a îndemna la naşterea pruncilor şi e un îndemn pro viaţă, formularea e profund discutabilă (...) Din punct de vedere teologic, pruncii ucişi în avort nu ajung neapărat în iad, e o concepţie pe care biserica nu o împărtăşeşte. Este deplorabil", a declarat pr. Vasile Bănescu într-o intervenţie telefonică la Antena3.

Mai mult, acesta a subliniat faptul că Matei Vulcănescu "are interdicţie de a sluji pe teritoriul României, pentru că s-a pronunţat de foarte multe ori în totală contradicţie cu hotărârile BOR".

"El promovează un tip de creştinism radical şi inacceptabil, care nu se regăseşte în BOR", a completat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Întrebat dacă BOR va întreprinde vreun demers instituţional în acest caz, pr. Vasile Bănescu a spus că încă nu s-a pus această problema, pentru că Matei Vulcănescu a făcut afirmaţia în nume propriu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu