INDEMNIZAȚII MAI MARI ÎN 2018. Copiii îngrijiți de asistenți vor primi bani de buzunar

Embed:

Copiii aflați în grija asistenților parentali vor primi bani de buzunar. Zilnic, cei care au împlinit zece ani, vor avea o alocație a câte zece lei. Totodată,  aproape 12 mii de copii cu nevoi speciale, dar şi persoane mature cu dizabilităţi vor primi alocații cu 20 la sută mai mari.

Despre asta a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, în cadrul unei conferințe de presă.

Copiii îngrijiți de asistenții sociali vor mai primi și indemnizații de patru sărbători. De ziua lor de naștere, ei vor primi câte o sută de lei, iar de Crăciun, Revelion și Paști, câte 70 de lei.

"Această prevedere va contribui la sporirea bunăstării materiale a circa 2600 de copii rămași fără ocrotire părintească. Pentru aceasta, în bugetul pentru anul curent au fost planificate zece milioane de lei", a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale a anunțat că se vor majora și alocațiile pentru persoanele cu nevoi speciale. Pensii cu 20 la sută mai mari vor primi 27 de mii de maturi cu dizabilități din copilărie și aproape 12 mii de copii cu probleme de sănătate. Banii vor ajunge în buzunarul oamenilor, după ce Guvernul va aproba proiectul. Până acum, aceștia primeau indemnizații lunare cu sume cuprinse în 600 și 1200 de lei, în funcție de gravitatea dizabilității.

"La componenta ce ține de incluziunea persoanelor cu dizabilități, vom asigura politicile de sporire a nivelului de incluziune socială și asigurarea unui trai independent în comunitate. În acest scop, în bugetul de stat sunt planificate 65 de milioane de lei", a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Din noul an, alți peste 21 de mii de persoane cu nevoi speciale vor primi pensii mai mari, în cadrul următoarelor etape de valorizare. Alocațiilor vor crește cu 280 de lei lunar, reieșind din creșterea indicelui prețurilor de consum pentru anul trecut. Și pensiile a peste 130 de mii de persoane în etate vor primi pensii cu trei sute de lei mai mar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu