ÎNDEMN pentru diasporă: Moldovenii nu ar trebui să-și creeze idoli printre politicieni, ulterior, ar putea fi trădați

Embed:

Moldovenii nu ar trebui să-și creeze idoli printre politicieni, pentru că ar putea fi, ulterior, trădați. Este îndemnul vloggerului Ilie Plămădeală către diasporă. Acesta a amintit mai multe cazuri când politicienii au fost susținuți pentru că promovau anumite idealuri, dar până la urmă au uitat de ele şi s-au aliat cu cei pe care îi considerau dușmani.

Ilie Plămădeală l-a invocat pe politicianul Iurie Roșca, alături de care unii au luptat împotriva comuniștilor, dar care până la urmă a trecut de partea PCRM. Plămădeală s-a referit şi la anul 2009, atunci când oamenii erau îndemnați să voteze partidele proeuropene, inclusiv PLDM, numai să nu ajungă PCRM la guvernare. Ulterior, liderul liberal-democrat Vlad Filat a ajuns la închisoare pentru acte de corupție. Având aceste precedente, vloggerul le sugerează alegătorilor să le ceară insistent socoteală politicienilor.

"Și la Dumitru Alaiba, care a lucrat la Guvern cât i-a fost lui comod, tot trebuie să fie întrebări. Și la Valeriu Munteanu, și la Octavian Țâcu, și la mulți alții care au fost deja prin tot felul de PLDM-uri sau PL-uri și acum s-au aranjat lângă Maia Sandu și sunt curați ca lacrima. Poate că atunci când cineva îndrăznește să pună la îndoială puritatea și integritatea liderilor noi pe care îi apărăm acum, noi începem iarăși să facem spume la gură și să-i numim în tot felul cu Caps Lock", a menţionat vloggerul Ilie Plămădeală.

Vloggerul îi mai îndeamnă pe moldoveni să taxeze comportamentul politicienilor, deoarece aceştia le obţin prea uşor încrederea: "Învăţaţi-i de pe acum că dacă un alegător are o întrebare, la întrebarea ceea trebuie de răspuns frumos şi respectuos. Nu vă închinaţi la nimeni! Dar la Andrei Năstase, printre altele, ar trebui să fie întrebări, mai ales când vine vorba cum se poartă el cu jurnaliștii care nu sunt de la Jurnal TV și cum reacționează el la critică".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu