Incursiune în viitor: 20 de elevi s-au simţit studenţi pentru o zi

Embed:

Încă nu au absolvit liceul, dar au planuri mari. Îşi doresc să gestioneze companii internaţionale, să fie oameni de afaceri de succes, savanţi şi politicieni cu renume. Este vorba despre 20 de elevi, care au participat la proiectul "Student pentru o zi", desfăşurat de senatul studenţesc al ASEM.

Elevii au asistat, alături de studenţi, la trei cursuri din domeniul finanţelor. Ulterior, au participat la traininguri şi workshopuri, unde au învăţat să-şi descopere şi să-şi exploateze capacităţile. De asemenea, profesorii le-au dezvăluit cum să identifice oportunităţile.

"Când faci ceea ce îţi place, faci lucrurile foarte bine, le faci geniale, în acest domeniu. Dacă faci ceea ce-ţi place, eşti un om fericit", a menţionat un profesor.

Elevii spun că vor învăţa zi şi noapte, pentru a-şi realiza visele. Pentru a acumula cunoştinţe ei sunt gata să achite şi taxe de studii de până la 10.000 de lei. Nu vor accepta, însă, să plătească mită, dacă vor fi puşi într-o astfel de situaţie. Iată ce au declarat tinerii:

"Am încredere în cunoştinţele mele şi în forţele proprii şi nu simt necesitatea să dau mită."

"Eu ştiu că 7.000 de lei este normal pentru o facultate. La ASEM se face carte şi se poate de studiat şi de obţinut un rezultat."

"Cred că nu sunt nişte taxe foarte mari, ci destul de normale. Eu cred că nu voi ajunge în situaţia să dau mită, deoarece cunosc elevi care învaţă şi chiar sunt eliberaţi de la examene."

Organizatorii vorbesc despre avantajele acestui proiect. "Ei, de fapt, vor şti cum să activeze, în ce activităţi să se implice, cum să se comporte în cadrul orelor", a precizat Mihaela Lavraniuc, membră a Senatului Studenţesc.

La sfârşitul zilei, elevii au primit diplome. Anul viitor, pentru proiectul "Student pentru o zi" vor fi selectaţi 50 de participanţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu