Încurajaţi să facă sport! În satul Manoileşti a fost construit un teren multifuncţional cu ajutorul Fundației Edelweiss

Embed:

Condiții moderne pentru practicarea sportului în localitatea Mănoilești, raionul Ungheni. Acolo a fost construit, în doar două luni, un teren multifuncțional.

Terenul este împărțit în mai multe zone, unde pot fi practicate voleiul, baschetul și fotbalul. Spațiul este dotat cu nocturne, aşa că sportivii vor putea sta la antrenamente până târziu.

Echipa locală de fotbal abia așteaptă să înregistreze performanțe:

"E făcut după un proiect foarte dezvoltat şi bine amenajat. De exemplu pe stadionul pe care îl avem când ploua nu puteam să ne antrenăm, seara nu puteam să ne antrenăm că nu era destulă lumină".

"O să avem unde să ne antrenăm. Se poate şi seara să ieşim".

Locuitorii comunei spun că acum vor face mai mult sport: 

"Cred că o să fie de bun augur şi copii vor fi mulţumiţi pentru tot ce li se oferă lor. Sperăm că sportul va intra în casa fiecărui".

"O să vin aici cu prietenii, o să mă joc cu plăcere".

"Îmi place terenul, o să mă joc fotbal. - Cu cine o să vii să te joci? - Cu prietenii mei.- Dar până acum unde te jucai?- În parc".

Construirea terenului a fost posibila graţie contribuției mai multor organizaţii, inclusiv a Fundației lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

"Au apărut nişte cheltuieli care nu le puteam noi să le acoperim şi Fundaţia "Edelweiss" a fost receptivă. Satul este tânăr, se dezvoltă şi deatâta ne-am dori ca copii, tinerii să aibă unde să-şi petreacă timpul liber", a declarat Valentina Grosu, primarul comunei Mănoileşti, Ungheni.

"Cred eu că este de datoria nostră să sprijinim aceste proiecte şi a dezvolta şi sa avem astfel de terenuri în fiecare localitate", a precizat Ludmila Guzun, preşedintele raionului Ungheni.

Copiii i-au invitat pe reprezentanții Edelweiss la o partidă de baschet, să testeze împreună inventarul nou dăruit.

"Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" susţine şi încurajează sportul. Susţine şi încurajează modul sănătos de viaţă. Le dorim să exceleze prin sport, să plece de aici din Mănoileşti sportivi de performanţă care să poartă numele ţării noastre mai departe", a menţionat Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei Edelweiss.

Comuna Mănoileşti are peste 3.500 de locuitori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu