Încrucişarea fiarelor din pădure, discutată în Parlament. "Animalele vor fugi cu un certificat la ureche" (VIDEO)

Embed:

Încrucişarea animalelor din pădurile Republicii Moldova a provocat discuţii amuzante în Parlament. Deputaţii au avut de examinat un proiect ce prevede anumite modificări la Legea regnului animal. Proiectul vine în urma tragicului eveniment din Pădurea Domnească.

Astfel, în lege ar putea fi introdusă definiţia termenului de "vânătoare de selecţie" care prevede extragerea prin acţiuni de vânătoare a animalelor degenerate, bolnave, accidentate, rănite sau cu deviaţii comportamentale evidente.

Deputatul PD Sergiu Sârbu a declarat că nu este de acord cu un astfel de tip de selecţie, deoarece "natura are proprii ei sanitari".

"Nu prea înţeleg pentru ce avem nevoie de selecţie. Natura nu poate rezolva acest lucru, avem sanitarii pădurii. Cum vom putea stabili care animal este bolnav ? Cine va demonstra că animalul a avut sau nu deviaţii comportamentale. Este o chestie subiectivă care va declanşa discuţii", a precizat deputatul democrat.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a venit cu un răspuns.

"Poate un amendament faceţi la lege ca animalele să fugă prin pădure cu un certificat la ureche de la veterinar", a spus Igor Corman.

Viceministrul Mediului Lazăr Chirică a precizat că o astfel de măsură este necesară, deoarece animalele sălbatice se încrucişează, fapt care duce la apariţia speciilor hibride.

"Haideţi să nu deviem de la subiect. Este stipulat în proiect şi cine are dreptul şi cu cine să se încrucişeze în pădure", a mai spus preşedintele Parlamentului, Igor Corman

Discuţiile l-au făcut curios şi pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

"Domnule Chirică, aţi făcut o afirmaţie interesantă despre încrucişare. După încrucişare, dacă nu mai este piele naturală, înseamnă că este piele rea?", a întrebat liderul PL.

"Da, mai sunt şi în politică astfel de încrucişări", a precizat Igor Corman.

Proiectul a fost aprobat în prima lectură cu majoritatea voturilor deputaţilor. Documentul prevede că, vânătoarea selectivă va fi efectuată doar de către specialiştii unităţilor silvice. Deputaţii au propus şi modificarea termenului de "vânătoare" pentru a fi excluse anumite înterpretări. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu