INCREDIBIL! O elevă a ajuns acasă cu fața însângerată, după ce a fost BĂTUTĂ de un profesor

Embed:

O elevă din clasa a cincea a gimnaziului din satul Opaci, raionul Căuşeni, s-a ales cu fața însângerată după ce profesorul de educație civică ar fi lovit-o. Dascălul nu-şi recunoaşte vina, iar poliţia investighează cazul.

Eleva spune că profesorul a lovit-o, în timp ce în clasă era gălăgie: "Eram toţi gălăgioşi. Gabriela m-a întrebat dacă vreau o foaie. I-am spus că da. Ea mi-a dat-o, dar dl Cazacu cred că a strigat de vreo două ori, eu nu l-am auzit. A venit şi m-a lovit cu palma după cap. Mi-a început a curge sânge din nas".

După lecţie, profesorul ar fi încercat să dreagă busuiocul, mai spune eleva: "M-a chemat la el şi mi-a dat un măr, şi mi-a spus să nu spun la părinţi".

Copila a povestit însă acasă ce s-a întâmplat. Mama ei a mers la școală pentru a clarifica situația, iar directorul a încercat să o convingă să nu depună plângere la poliție.

"Să facem pe loc împăcarea, să nu mai iasă din şcoală tot ce s-a întâmplat, să iertăm. Poate într-adevăr şi copiii sunt răi, noi trebuie să le dăm crezare şi lor. Dacă-i trăgea o profesoară, o iertam, dar pe dânsul nu-l iert", a precizat mama elevei.

Directorul gimnaziului nu a fost de găsit. Acesta însă a raportat incidentul la Direcția raională de Învățământ abia după o săptămână de la producerea acestuia, deşi era obligat să o facă imediat. Profesorul care ar fi lovit eleva s-a ales cu o mustrare aspră, după care şi-a dat demisia. El spune însă că cererea de eliberare din funcţie a fost depusă încă în luna octombrie şi nu are nicio legătură cu acest incident. Dacălul nu-şi recunoaşte vina.

Elevii spun însă că profesorul obişnuia să liniştească discipolii gălăgioşi cu arătătorul: "A mai lovit. Erau răi. Făceau gălăgie. Are arătător care e la tablă. Loveşte cu el".

Publika.md menţionează că, în ultimii ani, presa a scris despre mai multe cazuri de violenţă în raport cu elevii, în care au fost implicaţi profesori. Cel mai recent caz a avut loc la mijlocul lunii decembrie într-o școală din raionul Florești. Atunci, doi copii din clasa a cincea au ajuns la spital din cauza profesorului de matematică.

Dascălul i-a bătut și îmbrâncit pe cei doi elevi pentru că ar fi vorbit urât și ar fi arătat gesturi obsecene unui alt coleg. În rezultat, Ministerul Educației a concediat-o pe directoarea instituției respective, dar și pe profesorul bătăuș.

Alt caz răsunător a avut loc în luna august anul trecut. O învățătoare din satul Troița Nouă, raionul Anenii Noi, a fost acuzată de maltratarea unei eleve din clasa a treia. Potrivit procurorilor, învăţătoarea a bătut-o şi a închis-o în subsolul şcolii, pentru că fata i-ar fi furat aproximativ 200 de lei.  

Tot în vara anului 2013, o altă profesoară, de această dată din capitală, a fost acuzată că a agresat fizic un elev de 11 ani. Ulterior, instanţa de judecată a decis că profesoara trebuie să achite o amendă de 10 mii de lei.

Un alt caz de violenţă asupra minorilor a avut loc în ianuarie 2013, într-un liceu din Cimişlia. Potrivit martorilor, directoarea instituţiei de învăţământ l-a agresat pe un elev pentru că acesta ar fi închis uşa de la vestiar cu piciorul. Pentru fapta comisă, Direcţia de Învăţământ din Cimişlia i-a aplicat directoarei o mustrare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu