Incredibil! Ministrul Mediului şi-a găsit în fief o afacere ILEGALĂ cu mistreţi

Embed:

Zeci de porci sălbatici dintr-o pădure din satul Sărata Nouă, raionul Leova, sunt vânduţi ca la piaţă. Inspectorii de mediu au descoperit în Gospodăria Silvică "Iargara" 65 de mistreţi, întreţinuţi fără autorizaţie.

"Câţi porci aveţi voi aici? Voi credeţi că pe 15 ha poţi să ţii 65 de porci? Păi dar de ce încălcaţi legea? Dacă voi îi faceţi, trebuie să îi daţi în natură. Voi nu faceţi business ca să îi daţi la cumătri şi la procurori şi la judecători", a discutat ministrul Mediului Valeriu Munteanu cu paznicii de la crescătorie.   

Cei de la gospodărie şi de la "Moldsilva" susţin însă că nu fac nimic ilegal.

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a precizat însă că atunci a fost eliberată o autorizaţie pentru creşterea animalelor care ulterior trebuie să fie eliberate în păduri, dar nu pentru a le vinde.

Preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Oleg Ciocoi spune că întreţinerea a 65 de mistreţii pe o suprafaţă de 15 hectare este o încălcare a legii: "La 200 de ha trebuie să fie un mistreţ. În cazul în care depăşeşte numărul optimal, dacă ei nu găsesc hrană, ei distrug solul, distrug copacii, rădăcinile, ies în terenurile agricole şi fac pagube."

Un kilogram de carne de mistreţ era vândut cu 60 de lei. Pentru hrana animalelor, gospodăria cheltuia lunar aproximativ 7-8 mii de lei. Potrivit Ministrului Mediului, în câteva săptămâni mistreţii vor fi eliberaţi în pădurile din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu