INCREDIBIL! Mai multe pietre descoperite în Arabia Saudită ar putea rescrie istoria

Mai multe pietre descoperite în Arabia Saudită ar putea rescrie istoria. Mai multe pietre antice descoperite recent în Arabia Saudită arată 6.600 de reperezentări ale vieții sălbatice, dovedind că regiunea a fost casa mai multor creaturi în timpurile preistorice.

Gravările în piatră, care au fost datate cu 8.000 î.e.n., includ imagini cu o antilopă rară, bouri, cămile sălbatice și măgari africani, despre care nu s-a știut că au trăit în această parte a lumii.

Deși Peninsula Arabă este în mare parte un deșert stâncos, experții cred că în urmă cu mii de ani a fost un rai pentru animale, Peninsula Arabă fiind acoperită cu plante până acum 6.000 de ani.

Cercetătorii de la institutul Max Planck din Germania au studiat arta de pe pietrele descoperite pe siturile arheologice Jubbah și Shuwaymis, care fac parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Ei au studiat peste 6.600 de pietre gravate pentru a avea o perspectivă despre viața din antichitate în Peninsula Arabă. În prezent nu există foarte multe detalii despre trecutul acestei regiuni, scrie libertatea.ro.

 Animalele descoperite nu se regăseau pe lista locală a datelor notate de arheologi

Shuwaymis este o regiune deluroasă din nord-vestul Arabiei Saudite, unde, în trecut, se înregistrau ploi sezoniere, care formau râuri și susțineau dezvoltarea vegetației.

Jubbah este o zonă de câmă în nordul Arabiei Saudite, care, în trecut, avea numeroase lacuri.

Prezența umană în Peninsula Arabă a fost notată pentru prima dată în urmă cu un milion de ani. Dintre cele 4.000 de situri arheoligice din Arabia Saudită, 1.500 includ roci gravate cu diferite desene, iar cele mai vechi desene au fost datate în urmă cu 12.000 de ani. Deși însemnătatea formelor timpurii de artă de pe pietre este necunoscută, unele dintre ele arătau bărbați și femei cu măști care dansau, despre care experții cred că ar fi zei și zeițe.

În urmă cu 8.000-10.000 de ani, oamenii au început să practice agricultura și domesticirea animalelor. În această perioadă, oamenii au început să aibă prin preajmă vaci, cămile, măgari și câini.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu