INCREDIBIL! În oraşul Oymyakon din Siberia a fost înregistată o temperatură de minus 62 de grade Celsius (FOTO)

Într-o localitate din nord-estul Republicii ruse Yakutia, a fost înregistrată o temperatură de minus 62 grade Celsius, asta în timp ce în mod normal termometrele ar trebui să arate minus 50 de grade Celsius în luna Ianuarie. 

Oymyakon este cunoscut sub numele de "Polul Frigului" şi este cunoscută drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă.

Localitatea, care are o populaţie de 500 de oameni, se numeşte astfel deoarece este situată lângă o apă termală, la care se adăpau turmele de reni. În mod ironic, numele localităţii se traduce prin "Apa care nu îngheaţă" scrie dailymail.co.uk

În sat nu se poate cultiva nimic, astfel că locuitorii se hrănesc cu carne de ren şi cal, peşte crud îngheţat şi supă de carne. Există un singur magazin şi o şcoală, care nu se închide decât atunci când temperatura scade sub minus 52 de grade Celsius.

Satul este situat la 750 de metri deasupra nivelului mării, astfel că durata unei zile poate varia de la trei ore în decembrie şi la 21 de ore pe timpul verii.

Potrivit meteorologilor, cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în localitatea Oymyakon a fost de -71,2 grade Celsius.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu