INCREDIBIL! Guru decedat, păstrat în congelator. Adepții săi susțin că va învia

Un tribunal din India a permis ca adepții unui guru spiritual să-i păstreze trupul într-un congelator, anunță BBC. Ashutosh Maharaj, fundatorul sectei Divya Jyoti Jagriti Sansthan (Misiunea de Trezire a Luminii Divine) a decedat în urma unui presupus atac de cord, în ianuarie 2014, însă adepții săi continuă să susțină că acesta se află într-o stare de meditație profundă și va reveni la viață într-o bună zi.

Aceștia i-au păstrat trupul neînsuflețit într-un congelator comercial păstrat în ashramul său din statul Punjab.

Hotărârea pronunțată de Înalta Curte din Punjab - Haryana încheie o dispută de trei ani între discipolii guru-ului și Dalip Kumar Jha, care susține că este fiul său.

Jha ceruse permisiunea de a incinera corpul guru-ului, în conformitate cu ritualurile hinduse. Prin respingerea cererii sale, instanța a anulat o hotărâre din 2014 care ordonă incinerarea guru-ului după ce medicii l-au confirmat mort din punct de vedere clinic.

Avocatul lui Jha a declarat pentru AFP că nu era clar dacă instanța a fost de acord cu argumentul care spune că fondatorul sectei era în viață.

Maharaj a pus bazele sectei sale în Jalandhar, Punjab, în 1983, și promova „auto-trezirea și pacea globală". De-a lungul anilor, a atras milioane de adepți din întreaga lume și a acumulat proprietăți în valoare de aproximativ 120 milioane de dolari în India, SUA, America de Sud, Australia, Orientul Mijlociu și Europa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu