La ora 23:59, în data de 30 iunie, vom trece din nou printr-o experienţă rară. Astfel, în această zi, un minut va dura mai mult de 60 de secunde. În 2012, ultima dată când s-a întâmplat asta, mai multe site-uri precum Reddit sau LinkedIn au 'îngheţat', calculatoarele neputând să facă faţă secundei în plus.

Directorul Serviciului Internaţional pentru Rotaţia Pământului (IERS), Daniel Gambis, care este responsabil cu deciderea momentului în care are loc acest eveniment, susţine că sistemul are lacune.

"Problema este cu sincronizarea dintre calculatoare. Ele reuşesc să desluşească anumite lucruri, dar uneori poate dura câteva zile. Ultima modificare, pe 30 iunie 2012, a fost turbulenţa pentru multe servere de Internet - sistemul de rezervare al companiei aeriene din Australia, Qantas, a picat pentru câteva ore", a declarat Gambis.

Secunda în plus este o adăugire cerută de IERS pentru a se asigura că ceasul atomic este sincronizat cu rotaţia Pămantului şi are loc atunci când există o diferenţa de 0.9 secunde între Ora Universală Coordonată şi aceasta.

Din 1972, secunda în plus a fost folosită de 25 de ori.